Waarom een plat dak isoleren

Je vraagt je misschien af: waarom moet ik eigenlijk mijn plat dak isoleren? Dat is een goede vraag waar wij je bij Dakwerken een antwoord op kunnen bieden. Aangezien wij gespecialiseerd zijn in alles wat met platte daken te maken heeft kunnen wij u met onze expertise en vakkundigheid uitleggen waarom uw plat dak isoleren zo van belang is. Niet alleen voor u, maar ook voor uw portemonnee. Alleen maar voordelen dus. Wij leggen uit waarom u een plat dak best kan isoleren.

  • Wist je dat je tot maar liefst 30% energie kan besparen wanneer je je plat dak isoleert? Dat is toch al reden genoeg om je plat dak te isoleren. 
  • Het warmtecomfort in huis stijgt. Het isoleren van een plat dak houdt de warmte binnen. Zo hoeft u niet altijd de verwarming zo hoog te zetten, de warme lucht kan niet ontsnappen. 
  • De isolatie van een plat dak houdt ook de warmte van buitenaf tegen. Zo moet jij je in de zomer niet druk maken over een te hete woning. Je hebt haast geen airco meer nodig als je plat dak geïsoleerd is. 
  • Er komt geen lucht en wind meer binnen. Misschien heeft u dit nooit echt gemerkt maar een plat dak dat niet geïsoleerd is kan onbewust wel eens wat wind en lucht doorlaten. 
  • Niet zomaar isolatie, maar ook akoestische isolatie. Zo heb je niet langer last van het verkeer, van de treinen, van de snelweg, de buren enzovoort. De isolatie van een plat dak zorgt ervoor dat deze geluiden allemaal gedempt worden. 
  • Door je plat dak te isoleren kan je je zolderkamers voortaan ook als volwaardige kamers gebruiken. Deze zolderkamer kan u dan gebruiken als extra slaapkamers of logeerkamer. Handig dus!
  • Het E-peil van uw woning gaat er op vooruit. Een positief EPC-attest is hier een gunstig gevolg van. Zo kan u uw huis voor meer (waarde) verkopen indien u dit wenst. 
  • Minder energie-uitstoot! U verbruikt minder doordat uw huis goed geïsoleerd is na het isoleren van een plat dak, dit merkt u ook aan de energiefactuur, deze daalt aanzienlijk. Een isolatie van een plat dak stoot bovendien minder CO2 uit, dit wilt zeggen dat dit beter is voor het milieu. 
  • Uw dak isoleren is een klus dat geen weken in beslag neemt. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over eindeloos lange werken, u zult er weinig last van ondervinden. 
  • Profiteer bovendien van premies van de Vlaamse overheid. Zo kan u de investering sneller terug verdienen. Klik hier voor meer informatie over dit onderwerp. 

Wij hebben ons door de jaren heen gespecialiseerd in platte daken, daarom weten we heel goed hoe we een plat dak moeten isoleren. Bovendien hanteren we al 25 jaar een werkwijze waarmee we onze klanten steeds weer blij kunnen maken. Neem eens een kijkje bij onze positieve referenties van klanten. Zo contacteert u ons alvast met een goed gevoel. Dakwerken Roofit Dakwerken inschakelen bij de isolatie van uw plat dak? Contacteer ons dan nu via onze contactpagina!