Voordelen van een plat dak

Van plan om een huis te kopen met een plat dak of wil je zelf graag een huis bouwen met een nieuw dak? Dan is het natuurlijk om je op voorhand even te informeren over de voordelen van platte daken. Bij Dakwerken.be helpen we je met plezier verder en sommen we alle voordelen van platte daken even voor je op. Vroeger werden platte daken vaak gezien als ouderwets, oubollig, erg warm in de zomer en veel te veel onderhoud. Tegenwoordig is deze sector erg geëvolueerd en ben je met een plat dak net zo goed af als met een hellend dak.

Voordelen van een plat dak

1. Meer bruikbare vloeroppervlakte

Je hebt geen verloren ruimte met een plat dak in vergelijking met een schuin dak. Vaak heb je bij schuine daken vervelende hoeken waar je niet kan rechtstaan, dat probleem heb je met een plat dak niet. Ook kastruimte is makkelijker te voorzien met een plat dak dan met een schuin dak. Met een plat dak verlies je in oppervlakte dus absoluut geen ruimte. 

2. Bijbouwen is een optie

Positief aan een plat dak is ook dat je achteraf nog makkelijk je woonst kan uitbreiden met een extra verdiep of een dakterras. Wat bij een schuin dak achteraf niet echt gaat. Dus ben je nog niet helemaal zeker van 1 of 2 verdiepingen, beslis dan achteraf en ga voor een plat dak.

3. Isolatie

Tegenwoordig kunnen ook platte daken zeer goed geïsoleerd worden. Bovendien is het sneller en vakkundig. Het gezegde dat isolatie van een plat dus slechter is dan dat van een hellend dak klopt niet meer.

4. Dakterras

Een dakterras of groen dak? Dat is pas genieten. Het isoleert nog beter, is duurzamer en bouw je je eigen moestuin… Dan haal je er op termijn alleen maar plezier uit! 

5. Zonnepanelen

Het voordeel van een plat dak is dat je er makkelijk zonnepanelen op kan plaatsen. Je kan de zonnepanelen bovendien zo plaatsen zodat je er het meeste rendement uit kan halen. Bespaar dus nog meer!

6. Regenwater opvangen

Regenwater opvangen of hergebruiken? Dat kan met een plat dak. Voor bijvoorbeeld de plantjes water te geven, of je wc door te spoelen. Let op dat je pH neutrale dakbedekking kiest indien je van plan bent regenwater op te vangen. 

Ben je na het lezen van deze 6 voordelen helemaal overtuigd van een plat dak, contacteer ons dan nu en vraag vandaag nog je offerte op!