Roofing dakbedekking, een goed idee of niet?

Om bovenstaande vraag op te lossen, het antwoord is ja. Roofing krijgt meer en meer concurrentie van bijvoorbeeld EPDM en PVC, maar desondanks blijft een roofing dakbedekking een goed idee. Bovendien is niet alleen de prijs van roofing er op vooruit gegaan, maar ook is de kwaliteit van roofing verbeterd. Wij geven je alle voor en nadelen van roofing

Wat is roofing nu eigenlijk?

Bitumen wordt gemaakt door middel van aardolie gecombineerd met polyester of glasvlies.

Door kunststofvezels toe te voegen is roofing tegenwoordig een pak elastischer dan vroeger. Roofing wordt aangelegd in de vorm van stroken. Dit maakt van roofing de ideale optie om je dak te bedekken, hier spreken we dan vooral over platte daken.  

De voordelen van roofing

Wij zetten de voordelen van roofing even voor jou op een rijtje, zo kan jij de beste keuze maken in de bedekking van jouw dak. Roofing is goed bestand tegen vocht en heeft een relatief goedkoop prijskaartje. Als je het vergelijkt met bijvoorbeeld EPDM, is roofing beduidend goedkoper. Roofing bestaat tegenwoordig vooral uit gerycleerde materialen, daardoor is het erg duurzaam. Bovendien blijft roofing erg evolueren op vlak van duurzaamheid. Een gaatje of een lek? Roofing is gemakkelijk te herstellen of vervangen. Bovendien kan je roofing perfect combineren met het isoleren van je dak. Roofing heeft een lange levensduur, een roofing dak kan tot 40 jaar meegaan indien je het goed onderhoud en kwalitatieve materialen hanteert. Ook het plaatsen door een ervaren dakwerker kan de duur van het roofing dak verlengen. 

De nadelen van Roofing

Roofing heeft ook enkele nadelen, al wegen deze niet op tegen de voordelen. Roofing is namelijk minder goed bestand tegen de UV-straling van de zon. Ook is het risico op lekkage met roofing groter, dit omdat de plaatsing van roofing in verschillende banen gebeurd. Er zijn vaak meerdere lagen nodig om waterdichtheid te garanderen. Wil je de roofing goed onderhouden? Dan is er een jaarlijkse controle nodig, zo wordt je dak goed onderhouden. Het verwijderen van takken, bladeren en vuil kan hierbij alvast helpen. 

Ik wil graag meer informatie over roofing!

Dan zijn wij de betrouwbare partner waarnaar jij op zoek bent. Wil je graag meer informatie over roofing? Contacteer ons dan nu op het nummer: 0490 11 11 11 of via het contactformulier op onze website. Wij stellen een offerte op maat op indien gewenst.