Premie voor dakisolatie

Wilt u graag een premie aanvragen voor uw dakisolatie van uw bestaand appartement of huis? Dat is een goed idee. Dak isolatie heeft vele voordelen en daar staat een premie tegenover. De isolatie die u zelf plaatst komt voor deze premie niet in aanmerking, hou daar rekening mee. Wanneer u de isolatie laat plaatsen door een erkend bedrijf zoals ons, dan kan u vrijblijvend een premie aanvragen. 

U moet uiteraard wel voldoen aan enkele voorwaarden vooraleer u recht hebt op de premie. De premie is er bijvoorbeeld enkel voor woningen en appartementen in het Vlaams Gewest die voor 1 januari 2006 zijn aangesloten op het elektriciteitsnet. U moet beroep doen op een aannemer voor het plaatsen van de dakisolatie, tot eind 2020 was dit niet het geval. Wilt u een dakpremie aanvragen dan moet u bij Fluvius een aanvraagformulier indienen, dit mag uiterlijk vierentwintig maanden na de eindfactuur datum aankomen. Ben je zelf een huurder? Ook dan kan je deze premie aanvragen. Bovendien zijn er ook een heel deel technische vereisten waar je best rekening mee kan houden. Denk maar aan de Rd-waarde, de lambdawaarde, het dampscherm etc. 

Vanaf 2021 zijn er nog een aantal andere regels die gelden. Er is vanaf dit jaar een verhoogde premie voor huishoudelijke eindafnemers die op het elektriciteitsdistributienet zijn aangesloten met toepassing van uitsluitend nachttarief. Bovendien is er ook een verhoogde premie voor de verwijdering van asbest in combinatie met isolatie. Ook rond de verwijdering van asbest bestaan er strikte regels. U kunt de premie op verschillende manieren aanvragen, online en op papier. Indien u aanvraag wordt goedgekeurd volgt er binnen de 6 maanden een uitbetaling. Beschermde afnemers kunnen een hogere premie krijgen. Hieronder zie je het bedrag dat de premie inhoudt. 

Het bedrag:

Premie voor isolatie (dak of zoldervloer) die door aannemer werd geplaatst

Eindfactuur vanaf 2021Dakisolatie
of zoldervloerisolatie
Asbestverwijdering
+ dakisolatie
Basispremie4 euro per m²12 euro per m²
Klant met
'uitsluitend nachttarief'
6 euro per m²14 euro per m²

Een extra motivatie om je dak te isoleren. Wil jij graag meer informatie over het isoleren van daken? Neem dan nu contact met ons op via het contactformulier. Of vraag je gratis offerte aan.