Is nieuwe roofing op oude roofing plaatsen mogelijk?

Roofing is erg duurzaam en gaat dus over het algemeen zeer lang mee, toch kan het dat na verloop van tijd er beschadigingen zoals scheuren of blazen ontstaan. Dan is je roofing natuurlijk aan vervanging toe. Na 25 jaar kan je roofing wel eens een renovatie, een herstelling en in het ergste geval zelfs een vervanging toe zijn. Je kan in principe nieuwe roofing op de oude plaatsen. Nu vraag je je misschien af of dit wel de beste oplossing is. Zijn er geen alternatieven die beter zijn, en misschien nog belangrijker, goedkoper. Dus ben jij van plan je roofing te laten herstellen of vervangen? Dan kunnen wij jou verder helpen. 

  • Nieuwe roofing op de oude roofing

Het is een optie om een nieuwe laag roofing op je oude laag roofing te plaatsen. Dit kan dus een goede optie zijn voor de herstelling van jouw dak. Bovendien dient de oude laag roofing dan als het ware als een dampscherm. Dit verbetert het binnenklimaat. Toch moet je met een aantal factoren rekening houden. De staat van je dak is namelijk in belangrijke factor in het proces van roofing plaatsen. Heb jij bijvoorbeeld meerdere blazen onder je roofing? Dan is dit geen goed idee. Op deze manier wordt het erg moeilijk om er isolatie en nieuwe roofing over te plaatsen en wordt het probleem in feite niet verholpen. Is je oude dak gewoon versleten, maar wel egaal? Dan is dit zeker een goede oplossing, bovendien is dit een snelle en goedkope manier van roofing plaatsen. 

  • Een herstelling van de roofing

Is je dak gewoon beschadigd, denk maar aan scheuren of blazen? Dan is het herstellen van de schade zeker en vast een optie. De schade kan je op een makkelijke manier laten herstellen. Denk maar aan een rubbercoating, een rubberdakpasta of een nieuwe strook roofing op het deel dat beschadigd is. Dit is een perfecte oplossing als jouw dak nog in zeer goede staat is, maar last heeft van een klein kwaaltje. Is je dak echt versleten dan is dit waarschijnlijk geen goede optie, dan volgen er aan de lopende band herstellingen en lopen de kosten vaak hoger op dan een volledig nieuwe roofing laten plaatsen. 

  • Nieuwe roofing 

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om volledig nieuwe roofing te plaatsen. Dit is natuurlijk een goed idee als je dak echt versleten is. Wanneer de herstellingen niet meer mogelijk zijn en wanneer er scheuren en blazen aanwezig zijn in de oude roofing. Er kan natuurlijk wel gecombineerd worden met herstellingen indien dit het toelaat. Natuurlijk is dit een optie die iets langer duurt, maar deze manier is wel een goede optie om problemen in de toekomst steeds weer te vermijden. 

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan snel contact met ons op en wij leggen je alles uit dat jij moet weten over jouw dak en over roofing. Bel ons op het nummer tel:0490 11 11 11 of neem contact met ons op via het contactformulier. Via het contactformulier kan je ook een offerte aanvragen.