Hoe lang gaat een roofing dak mee?

Je dak is aan vernieuwing toe en je wilt graag een waterdicht en duurzaam dak laten plaatsen? Dan denk je vast en zeker na over roofing. Vooral als we het hebben over platte daken is roofing een van de meest voorkomende opties binnen de dakenwereld. Roofing, ook wel bitumen genoemd, bestaat uit aardolie waar glasvlies of polyester aan toegevoegd wordt. Dit wordt een ideaal materiaal om daken mee te bedekken, vooral omdat dit waterafstotend werkt. Een duurzaam dak? Dat lees je goed. Roofing is een van de duurzaamste dakbedekkers die er bestaat. Wij geven je meer informatie over hoe lang een roofing dak meegaat. 

Factor 1

Het is niet simpel om exact te zeggen hoe lang een roofing dak mee gaat. Maar we kunnen je wel een schatting meegeven hoe lang een roofing dak ongeveer meegaat, namelijk 30 jaar lang. Het hangt natuurlijk van verschillende factoren af of je dak lang of niet lang meegaat. Blootstelling aan bijvoorbeeld de natuur kan een grote invloed hebben op je dak. Als de roofing eerder verborgen zit achter een gevel kan het dak langer meegaan. Wordt het veel blootgesteld aan regen of zon dan kan dit een negatieve invloed hebben op de levensduur van jouw roofing dak. 

Factor 2

Ook de plaatsing van het dak speelt een rol. Als je je dak zo lang en zo goed mogelijk wilt onderhouden zijn er nog een aantal andere factoren die een rol spelen. Je kan de duur van 30 jaar naar 40 jaar verlengen door met de juiste materialen te werken. En met de juiste materialen bedoelen we materialen van degelijke kwaliteit. Je kan er dus beter niet zelf aan beginnen, maar je werken laten uitvoeren door echte experts die jarenlange ervaring hebben in het vak. Zij weten namelijk exact hoe ze het roofingdak moeten leggen. Dit is een grote factor in de verlenging van de levensduur. Je kan er dus zomaar 10 jaar bij doen wanneer een dak optimaal is aangelegd. 

Factor 3

Roofing wordt in de meeste gevallen nog gebrand. Je kan roofing ook lijmen, maar hier moet je erg gespecialiseerd in zijn. Dit is ook een tijdrovend proces en is vaak een pak duurder dan branden. Het branden van de roofing is echter ook niet niks, het is dus niet aangeraden deze werken zelf uit te voeren. Je werkt met een gasfles op het dak en werkt meestal op een aardige hoogte. Bovendien is de brander voor de roofing te branden erg warm, je moet dus zeer voorzichtig zijn om ongelukken te voorkomen. Brandgevaar is dus zeker en vast aanwezig. Daarom raden we jou aan gewoon een dakenspecialist op te bellen die de werken met plezier komt uitvoeren. 

Contacteer dakwerken.be voor een optimale service en het perfecte roofing dak, wij helpen jou met plezier uit de nood. Wens je graag meer informatie? Bel ons dan op het nummer: 0490 11 11 11 of vul het contactformulier in op onze website. Wij komen zo snel mogelijk bij jou terug.