Heb ik een lek in mijn dak? 

Een dak beschermt je tegen allerlei invloeden van buitenaf, denk maar aan hagel, regen, wind en zelfs sneeuw. Maar door dat je dak naar verloop van tijd verslijt kan het zijn dat er een lek of andere schade ontstaat. Ook vallen er geregeld takken en bladeren op je dak hierdoor kan er ook een lek ontstaan. Het is een goed idee om een lek in je dak zo snel mogelijk op te sporen om verdere schade te vermijden. Dit kan namelijk problemen op lange en korte termijn veroorzaken. Wij vertellen je wat je kan doen om een lek op te sporen, wat je er zelf aan kan doen en waarom je ons best kan inschakelen. 

Hoe kan je zelf een lek opsporen? 

Een lek in een dak opsporen is een moeilijke klus, het verloopt dus niet van een leien dakje om de exacte plaats waar het lek zich voordoet te detecteren. Vaak denk je dat er een lek in het dak is wanneer er vochtplekken ontstaan, maar dat wilt niet zeggen dat daar ook een lek in het dak is. Vaak zoekt water een weg doorheen je dak en het kan zijn dat de vochtplek dus op een andere plaats dan het lek verschijnt. Heb je een plat dak? Dan kan je natuurlijk zelf eens een kijkje gaan nemen en het dak controleren. Controleer of er nergens scheuren, blazen of gaten te zien zijn. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je water ergens op het plat dak blijft liggen, de dakgoot helemaal verstopt zit of de waterafvoer niet naar behoren werkt. Deze kan je allemaal controleren om te kijken waar het regenwater vlot wordt afgevoerd of net niet. 

Hulp inschakelen bij een lek 

Wanneer je zelf een lek wilt opsporen merk je zelf wel eens dat dit niet op 1-2-3 gebeurd. Vaak is het nodig om professionele hulp in te schakelen, op die manier komen er experten zoals die van dakwerken langs die professionele detectieapparatuur hebben en zorgen dat jouw dak niet op 101 plaatsen opgebroken moet worden om het lek te vinden. Bij dakwerken vinden we direct een oplossing op maat voor jouw probleem. Het lek kan herstelt worden, wij zorgen voor nieuwe roofing waar nodig. Op die manier vinden we voor elk probleem met jouw plat dak de juiste oplossing. Is er een probleem met de afkasting of dakgoten? Ook dan staan wij voor je klaar. 

Gevolgen van een lek in een plat dak

Het is aan te raden om een lek in een dak zo spoedig mogelijk te laten herstellen. Indien je dit niet doet, kan het schade veroorzaken en meer problemen met zich meebrengen. Ook de stabiliteit van het dak kan hier onder lijden. Wanneer er vocht zich opstapelt kan dit bovendien schadelijk zijn voor de gezondheid. Doe beroep op ons en wij komen je graag helpen met een lek in het dak. Wij komen het dak repareren en zorgen dat er niet langer water doorsijpelt. Neem nu contact met ons op indien u meer informatie wenst of graag een offerte wilt opvragen. Bel naar het nummer: 0490 11 11 11 of vul ons contactformulier op de website in.