Dakgoot herstellen: wat zijn de verschillende opties?

Dat je een dakgoot herstelt is van groot belang, doe je dit niet dan kan je op termijn last van water overlast hebben en dat willen we natuurlijk voorkomen. Wij geven je graag mee wat de mogelijkheden zijn wanneer je een dakgoot graag wilt herstellen. Een dakgoot dient namelijk om de regen en andere neerslag op te vangen (vooral van de dakregio) en deze af te voeren naar een plek waar het water wel kan wegstromen of wel kan blijven liggen zonder problemen. Het kan zijn dat de dakgoot enkel herstelt moet worden, maar het kan natuurlijk ook zijn dat de dakgoot vervangen moet worden. Wanneer een dakgoot kapot is, kan het zijn dat het water door de gevel sijpelt, hierdoor kunnen vochtproblemen ontstaan en er schade veroorzaakt worden. Het is dus erg belangrijk dat je zo snel mogelijk het probleem oplost om verdere problemen te voorkomen. 

Welke problemen kunnen er allemaal ontstaan? 

  • Slijtage

Door veroudering van de dakgoot kan er slijtage ontstaan. Dit is erg normaal, doordat het in alle weersomstandigheden buiten hangt kan het na verloop van tijd zijn dat de dakgoot verouderd is. Hierdoor kunnen ze gaan lekken of komen er scheurtjes in, ook kan het zijn dat bepaalde onderdelen loskomen. 

  • Verstopping

Ook kan er een verstopping ontstaan door zand, takjes, bladeren en andere zaken die vast komen te zitten in de dakgoot. Op die manier kan het water niet meer aflopen. 

  • Roest

Omdat de dakgoot veel in aanraking komt met water en vocht kan er roest optreden (dit hangt wel van materiaal tot materiaal af). 

De dakgoot repareren

De dakgoot kan gemaakt zijn van verschillende soorten materialen, denk maar aan aluminium, koper, zink of pvc… natuurlijk vereist niet ieder soort materiaal dezelfde aanpak. Zo heb je dakgoten die makkelijk dicht te plakken of te lijmen zijn wanneer er een lek is ontstaan. Bij andere materialen zoals zink is er al wat meer nodig, met vloeibare zink wordt de naad terug verstevigd. Wanneer het niet mogelijk is de dakgoot te repareren is het nodig een nieuwe dakgoot of een nieuw stuk dakgoot te laten plaatsen. Ook raden we aan je dakgoot om de 25 jaar te vervangen, dit voorkomt problemen en lekkages stapelen zich op wanneer je de dakgoot niet vervangt. Ook dient een dakgoot goed onderhouden te worden. 

Vraag nu jouw offerte aan

Ben jij van plan je dakgoot te laten vervangen of repareren? Ook daarvoor staan we voor jou klaar. Bij ons zorgen we er voor dat we thuis zijn in alles wat met daken te maken heeft, dakgoten is daarom ook een van onze specialiteiten. Vraag hier jouw gratis en vrijblijvende offerte aan, wij komen graag bij jou terug en helpen je graag verder.